Ajankohtaista

Marttaillassa 3.10. FM Jukka Hako Vantaa-Seurasta oli puhumassa aiheesta "Rekola 100 v". Paikalla oli 50 marttaa tai marttia. Lisää kuvia jäsensivujen kuvagalleriassa.
Syksyn ensimmäisessä marttaillassa 5.9. huomioitiin vuoden aikana tasavuosia täyttäneitä/täyttäviä. Paikalla oli 41 marttaa.
Marttaillassa 4.4. vierailijana oli jooga- ja Asahiopettaja Jore Marjaranta, joka tunnetaan myös pitkän linjan musiikkimiehenä.
Lisää kuvia löytyy jäsensivujen kuvagalleriasta.
28.3. opeteltiin varrasvirkkausta.
3.1.2017 Vierailimme maailmankuulun taiteilijan japanilaisen Yayoi Kusaman näyttelyssä HAMissa.
70-juhlavuotensa kunniaksi yhdistys kutsui kunniajäsenikseen Raija Oikarisen ja Elise Savolaisen (oikealla) sekä myönsi marttojen vapaaehtoistoiminnan merkin Laila Komoselle (keskellä).
Ahkerat martat tekivät havukransseja myyjäisiä varten. Kranssien lisäksi myyjäisissä on tarjolla paljon muutakin. Perinteisiä villasukkia, lapasia, pipoja, kaulaliinoja jne. Unohtaa ei pidä myöskään herkullisia leivonnaisia ja etenkin talkootöinä käsin leivottuja karjalanpiirakoita, nam !
25.10. tehtiin edunvalvontavaltuutusasiakirjoja Edunvalvontavaltuutus ry:n asiantuntijoiden johdolla
20.9. marttailtaa vietettiin kotiseutukierroksella.
Syksyn ensimmäisessä marttaillassa 6.9. muistettiin vuoden aikana tasavuosia täyttäviä aktiivimarttoja. Tarjoilut olivat juhlan mukaiset
Makkaranpaistoa Sipoonkorvessa 30.8.
Martanpäivän piknikillä Havukosken uimarannalla
Juhlavuoden retki tehtiin Naantaliin ja Turkuun 28.5. Naantalissa tutustuttiin Kultarannan puutarhaan.
Marttaillan aiheena 3.5. oli kakkujen koristelu. Opimme kuinka näppärästi voi sokerimassasta tehdä mm. ruusun.
Taidekerholaiset olivat kutsuneet katsomaan töitään 28.4. Kuvia töistä löytyy jäsensivuilta. Töihin ehtii tutustua vielä Unelmamarkkinoiden yhteydessä 7.5. klo 10-15
Marttaillan 19.4. aiheena oli terveysalan innovaatiot, joista olivat kertomassa Taina Kokko Laureasta ja Anniina Honkonen Teknologialainaamosta. Illan aikana osallistujat saivat myös paijata kuutin poikasta, joka reagoi kosketuksiin mm. räpyttämällä silmiään ja kääntelemällä päätään.
Minna Lindgren vieraili Marttaillassa 5.4. Paikalla oli runsaasti omia marttoja sekä vierailijoita Korson martoista. Minna kertoi Ehtoolehto - kirjoistaan. Kirjat ovat hauskoja, vaikka sisältävätkin vakavaa asiaa suomalaisesta vanhustenhoidosta.
Marttailtaa 22.3. vietettiin Forsmanin teehuoneella.
15.3.2016 opeteltiin tekemään neulakirjoja.
Marttaillan 8.3. aiheena oli edunvalvontavaltuutus. Vesa Anttila alusti aiheesta. Lisätietoa asiasta löytyy www.edunvalvontavaltuutus.com
Juhlavuotemme kunniaksi neulomme junasukkia Koivukylän neuvolan vastasyntyneille vauvoille
Vuosikokous pidettiin 23.2.2016 Rekolan kirkon seurakuntasali 2:ssa. Paikalla oli 28 yhdistyksen jäsentä.
Marttaillassa 12.1. oli paikalla 40 marttaa ja puikot viuhuivat Elisen esitystä kuunnellessa.
Rekolan martat täyttävät tänä vuonna 70 vuotta. Vuoden ensimmäisessä marttaillassa 12.1.2016 Elise Savolainen kertoi yhdistyksemme 70-vuotistaipaleesta.
Perinteiset myyjäiset pidettiin tuomiosunnuntaina 22.11. Rekolan koulun juhlasalissa. Kiitos kävijöille.
28.10. kokoonnuttiin Havukosken koulun opetuskeittiöön harjoittelemaan karjalanpiirakoiden tekoa. Asiantuntevina opettajina toimivat Raija ja Jaana. Illan aikana koettiin monia onnistumisen iloja. Illan päätteeksi maisteltiin piirakoita teen kera ja kerrattiin kokemuksia.
Joukko Marttoja ja Martteja tutustui 19.10. Vantaan Energian Jätevoimalaan. Saimme hyvän tietopaketin roskiemme uudesta elämästä. Kaksi roskakiloa tuottaa energiaa sen verran mitä tarvitaan 4 tunnin television katseluun.
Sammalkranssikurssilla 6.10.2015 teimme Tuire Ekholmin opastuksella kanaverkosta ja sammaleista sekä jäkälästä kransseja. Kivaa oli ja valmsita tuli nopeasti
5.9. järjestimme yhdessä Kierrätyskeskuksen Koivukylän toimipisteen kanssa tuunauspäivän.
Poikkesimme myös Aulangolla ihailemassa maisemia, jotka ovat innoittaneet mm. Sibeliusta
Lauantaina 6.6. tehtiin tehtiin kesäretki Hämeenlinnaan yhdessä Korson marttojen kanssa. Vierailimme mm. Sibeliuksen syntymäkodissa, jossa saimme erinomaisen tietopaketin Sibeliuksen lapsuudesta Hämeenlinnassa
Kevään viimeistä marttailtaa 26.5. vietettiin hattujuhlien merkeissä. Muistettiin kevään aikana tasavuosia täyttäneitä ja nautittiin erinomaista mustaherukkasuklaakakkua.
Marttailta 12.9. vietettiin Kuusijärvelle. Paikalle tuli 33 jäsentä kävellen, pyörillä ja autoilla. Kodassa paistettiin makkaraa ja puheenjohtajan johdolla tutustuttiin keväisen luonnon merkkeihin
Martat hoitivat myös tänä vuonna Liikuta minua -tapahtuman kahvituksen Koivukylän Palvelukeskuksessa 12.5. Kuva: Heikki Heikurinen
8.4. askarreltiin risuista kransseja
Marttaillassa 14.10. puutarhamartat Aulikki ja Seidi tarjoilivat tekemiään hilloja. Raaka-aineina oli ollut pihlajanmarjat ja porkkana sekä kurpitsa ja puolukka. Nam, nam. Pöytää koristivat heidän luonnon antimista tekemät kimput.
5.11. tehtiin talkoilla tonttuja. Nämäkin veikeät tontut päätyvät myyjäispöydille myyntiin
Kässäkerho kokoontui 1.10.2014 mm. askartelemaan vaahteranlehdistä ruusuja. Osallistujista löytyi sekä nuoria että varttuneempiakin
Marttaillassa 30.9. vierailevana puhujana oli Hesarin emerita päätoimittaja, viestinnän asiantuntija Reetta Meriläinen aiheenaan Hyvä arki.
17.9. opeteltiin neulakirjojen tekoa Eva-Lisa Kännön johdolla. Mukana myös Korson marttoja ja paikkana Mikkolan koulu
Marttaillassa 16.9. opettelimme piparkakkutalojen tekoa kondiittorimestari Marja Parvialan johdolla
Puutarhamartat vierailivat rodopuistossa Helsingin Haagassa 3.6.2014

Kokoonnumme tiistaisin parillisilla viikoilla klo 18 alkaen Rekolan kirkon seurakuntasalissa. Tervetuloa mukaan!

Kevään viimeisessä marttaillassa aiheena jalkaterapia ja akupunktio.

Palauta valmiit käsityöt.

Kirjat kiertoon periaatteella tuo tullessasi vie mennessäsi.

Junasukkien ohje ja tarina

Kuluvan kauden ohjelma